liefleukeneigen.nl lieve, leuke, originele en eigen geboortekaartjesWij steunen een goed doel: 10% van de verdiensten van buikbanden voor mama schenken we aan het bewust gekozen bijzonder goede doel KiKa. Hieronder leest u waar KiKa voor staat. Mede namens KiKa en de betrokken kinderen bedanken we u heel hartelijk voor uw steun.

Kies uw buikbanden:
Print buikbanden
Datum buikbanden
Uni buikbanden
Zelf buikbanden maken
Party buikbanden
Dessin buikbanden
Nieuwe buikbanden
Buikbanden zoeken

Geboortekaartjes
1001 geboortekaartjes
Geboortekaartjes 4 you!
Geboortekaartjes pret
Leuke geboortekaartjes
Geboortekaartjes wereld
Geboortekaartjes expert
Originele geboortekaartjes
Geboortekaartjes

Super baby tip!
Onze babywinkel

Zwangerschap foto's
Studio Calimero Tip!

Meer baby tips
Baby marktplaats
Kinderkleding/speelgoed
Leuke (baby) sites

Andere leuke tips
Mooie gedichten
Leuke plaatjes
Plaatjes zoeken
Leuke e-cards
Wat was ik
Gedichten in beeld
Leuke marktplaats
Leuke moppen
Kleurplaten voor kids

Algemeen
Home
KiKa is 1 van de vele goede doelen in Nederland. Buikbandenvoormama.nl heeft er bewust voor gekozen om dit goede doel van harte te ondersteunen. Hieronder leest u meer over de doelstelling van KiKa.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Historie:

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein (Hoofd Marketing en Communicatie CliniClowns) en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.

In de eerste gesprekken met beide oncologen en de bekende kinderoncoloog Prof. Tom Voûte werd duidelijk dat de behoefte aan meer kinderkanker onderzoek zeer terecht was.

De genezingskans stond al geruime tijd `stil` op ongeveer 70%, terwijl de overtuiging er was en is dat door de vele beschikbare gen-datagegevens er een doorbraak mogelijk moest zijn.

De genezingskans moet en kan omhoog en dat is al gebleken. In 2008 is de genezingskans van kinderkanker gestegen naar 75%. Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren.

De huidige chemo`s zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

Doelstellingen:

De stichting KiKa heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Meer specifiek streeft KiKa naar:

1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen. Bezoek hier de website van KiKa


© buikbandenvoormama.nl - goede doelen - KiKa